MIM Variocage Hundbur

Hundbur MIM Variocage Dubbel S

Variocage är en unik och praktisk hundbur.
Snygg design med genomtänkta detaljer.

För den trafikmedvetne hundägaren som värdesätter säker transport är Variocage det rätta valet.

OBS! Lev. tid 5-10 arbetsdagar 

 

 

Mer detaljer

6 770 kr

7 524 kr

Du sparar -10%

Webblager: Lagervara

Fysisk butik: Kontrollera lagersaldo (Chat)

  • Alltid låga priser!
  • Snabba leveranser!
  • Professionell hjälp!

  •  Faktura 0 kr
  •  Svea Konto
  •  Delbetalningar
  •  Kort

Tillbehör

Produktinformation

Variocage

Variocage är en unik och praktisk hundbur.
Den är steglöst reglerbar - du anpassar den lätt till såväl storleken på hunden som till bilens bagagerum. 
Väl på plats i bilen är Variocage en mycket stabil bur som genom sin unika konstruktion ökar säkerheten för både hund och människor vid en kollision. 

Snygg design med genomtänkta detaljer
Hunden eller hundarna kommer att trivas i Variocage.
Burens utformning gör den snygg och användbar såväl i som utanför bilen. Den har optimal luftning och är lätt att hantera och hålla ren. Variocage är tillverkad i stål och pulverlackad i svart färg. Färgen står emot bitmärken och saliv mycket bra. Det finns inga utstickande detaljer som kan skada hunden och på golvet finns en praktisk gummimatta. Låsningen sker enkelt med en kraftig hasp kombinerad med nyckellås. Om olyckan är framme finns en nödutgång i bakre delen av buren.
Variocage finns i olika modeller för en och två hundar samt i olika storlekar för små och stora hundar. I dubbbelburen kan mellanväggen tas bort.

Unik säkerhet vid kollisioner
Hundburens plats är i den bakre delen av bilen. Det kritiska momentet inträffar därför om man blir påkörd bakifrån av ett fordon med hög hastighet. Då trycks såväl hundar som människor i bilen kraftigt bakåt, samtidigt som bilen och buren åker framåt. 
Det är i den här situationen som föraren och passagerarna kan få whiplashskador. 
Som skydd för denna typ av kollisioner är dagens bilar konstruerade med rejäla deformationszoner i bakpartiet. Dessa ska ta upp en så stor del som möjligt av den påkörande bilens kraft. Men en alltför styv hundbur i lastutrymmet upphäver bilens deformationszoner och buren skjuts istället framåt med stor kraft.
Baksätets ryggstöd ger vika och kan då skada passagerare och förare. Hur ska då en säker hundbur vara utformad? Man kan säga att den idealiska hundburen ska deformeras på ett kontrollerat sätt. Då har såväl människor som hundar stor chans att klara sig.
Mimsafe Variocage har en egen deformationszon, som skapar just den effekten. Bilen blir lika säker som utan hundbur. Variocage är krocktestad för att hålla högsta säkerhet.

 

Buren uppfyller de krav som tyska TÜV ställer vid kollisioner bakifrån och är den enda som har godkänts för detta ändamål.

 

Mått:
Djup 730-990 mm
Bredd 930mm 
Höjd 590 mm

Vikt 29 kg


Monteringstid (i tim) 2,0

OBS! Monteringshjälp väljs separat. Se "Tillbehör"
Extra kostnader kan tillkomma om vi måste modifiera eller ändra i bagageutrymmet för att det ska bli en korrekt installation.

Se till att plocka ur i bilens bagagelucka innan du kommer till oss vid montering av hundbur/grind och kolla att du har lastöglor fram och bak annars tillkommer det kostnader utöver det.

OBS! Dubbelkolla och mät innan du lägger en beställning, kontakta oss om ni är osäkra.


Ladda ner broschyr här.

Mäta hundbur

Vilken hundbur passar din bil, klicka på Modellsök och välj din bilmodell så ser du vilka burar som passar.

29 andra produkter i samma kategori: